«

»

Hajhullás elleni sampon házilag

A hajhullás elleni sampon

hajhullás elleni sampon készítéseA hajhullás elleni sampon használata már többszörösen bizonyította hatékonyságát a hajhullással szemben. Ami egyedüli nehézséget okozhat a hajhullás elleni sampon használatával kapcsolatban az az, hogy megtaláljuk azt, ami számunkra  a legjobb, ami nekünk a leghatékonyabb. A hajhullás elleni sampon használata mellett természetesen más módszerekkel is érdemes próbálkozni, csak vigyázzunk, azért ezt se vigyük túlzásba, ha egyszerre túl sok, túl intenzív hatás éri hajunkat az legalább olyan ártalmas lehet, mint ha semmit sem teszünk. H a hajhullást sehogy sem sikerül megállítanunk és intenzitása sem csökken, forduljunk szakemberhez. A hajhullás kezelésének nehézsége abban rejlik, hogy nehéz felfedni a kiváltó okát. Sokszor, csak egyszerűen az elhalt hajszálak cserélődéséről van szó, de a vitaminhiánytól a stresszen keresztül egy gyulladásos megbetegedésig szinte bármi lehet a kiváltó ok. Ha a hajhullás hátterében egy más jellegű probléma húzódik meg, a hajhullást csak úgy lehet hatásosan megállítani, ha a kiváltó problémát is kezelik.

A hajhullás elleni sampon házi készítése

A hajhullás elleni sampon házi kikeverésével csak óvatosan szabad kísérletezni. Mielőtt bármilyen jellegű csináld, magad akcióba kezdenénk, bizonyosodjunk meg arról, hogy hajunk típusa milyen, ezt általában nem nehéz megállapítani, de ne hagyjuk ki ezt a pontot. Ha egy erősebb hatású anyaggal próbáljuk kezelni a hajhullást és hajunk nagyon vékony szálú. könnyen kárt tehetünk benne. A különböző anyagok különböző hatást okoznak, nagyon óvatosan bánjunk a különböző szerekkel, csak alapos utána olvasás után keverjük össze őket, azt sem tudhatjuk mindig előre, hogy mi mivel milyen reakcióba lép. Nagyon sok hajhullás elleni sampon készül nagyipari mennyiségben úgy, hogy minél természetesebb legyen, az orvostudomány egyre inkább kezd visszatérni a természetes anyagok felhasználásához. Tehát, ha nincs időnk, vagy kedvünk ahhoz, hogy házi kevergetéssel kísérletezzünk, kereshetünk a boltok polcán is olyan terméket, ami a természetesség jegyében készült.

Viszont, ha mindenképpen a legtermészetesebbet akarjuk, saját magunk is könnyen kikeverhetjük otthon a hajhullás elleni sampon valamelyik változatát. Most két receptet ajánlunk.

Hajhullás elleni sampon recept

hajhullás elleni sampon hajgyógyásztólA recept alapján készített hajhullás elleni sampon használata két részre oszlik. A házilag készített samponokkal, szerekkel, közvetlenebbül használjuk a természetes anyagokat, így azok hatása is intenzívebb lesz. Tehát az első recept szerint az első körben egy masszát kell készítenünk, a masszához csupán szódabikarbónát kell használni, körülbelül két evőkanálnyit és ezt kell addig keverni vízzel, amíg paszta jellegű lesz, egy ilyen adag egy közép hosszú hajhoz elég, természetesen a haj hosszával arányosan lehet változtatni az arányokon. Jól masszírozzuk hajunkba a pasztát, majd pár percig hagyjuk is rajta. Utána viszont nagyon alaposan öblítsük ki. A kezelés második szakaszában almaecetet vagy citromlét, lehetőleg minél természetesebbet keverjünk össze vízzel egy flakonba, ha akarjuk ezzel is öblíthetjük hajunkat, de h akarunk keverhetünk ehhez még más anyagokat is, attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni. Ha a szeszt hajhullás elleni sampon funkcióval szeretnénk használni a következő anyagokat adhatjuk hozzá, de egyszerre csak egyet:
-          rozmaring
-          cédrus
-          boróka
-          kamilla
-          levendula.

A citrom és a kamilla a hajhullás csökkentő hatás mellett a világos hajszín erősítését, kiemelését is elősegíti. A hajhullás elleni sampon nem csak a hajat, hanem a fejbőrt is táplálja, legyen az házi készítésű vagy készen vásárolt hajhullás elleni sampon.